Austria a anunțat expulzarea doi diplomați ruși

0
Publicat:

Austria a anunțat expulzarea a doi diplomați ruși, în contextul tensiunilor legate de invadarea Ucrainei de către Rusia, care a adus la impunerea de sancțiuni economice dure, transmite AFP, scrie Agerpres.

Austria - Rusia FOTO: Shuttershock
Austria - Rusia FOTO: Shuttershock

Diplomații s-au comportat „într-un mod incompatibil cu statutul lor diplomatic”, a spus Ministerul de Externe austriac, fără a oferi detalii.

Diplomații ruși au la dispoziție până marți, 19 martie, să părăsească ţara.

Ambasada rusă de la Viena s-a declarat indignată de decizia „pur politică” a Austriei, sugerând că nu a primit nici cea mai mică fărâmă de dovadă„Un răspuns ferm din partea Moscovei este neîndoielnic”, a transmis ambasada pe reţeaua de socializare Telegram, acuzând Viena că este responsabilă pentru „o nouă deteriorare a relaţiilor bilaterale”.

Înaintea războiului din Ucraina, expulzările diplomaţilor ruşi erau rare în Austria, o ţară europeană în general neutră, care menţinea relaţii apropriate cu Moscova.

Austria expulzase patru diplomaţi ruşi în februarie 2023, inclusiv doi care erau acreditaţi pe lângă ONU la Viena. Rusia a răspuns expulzând patru diplomaţi austrieci.

Austria a expulzat, de asemenea, patru diplomaţi ruşi în aprilie 2022, ca parte a unei reacţii comune în cadrul UE după descoperirea cadavrelor unor victime civile ucrainene în Bucea, o suburbie a Kievului, scena unui masacru atribuit armatei ruse.

Un diplomat rus acuzat de spionaj în aprilie 2020 a fost nevoit să părăsească, de asemenea, teritoriul austriac.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite