Atenție la mesajele false de la curieri. Zeci de români din Germania au căzut victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O companie de curierat a avertizat despre faptul că escrocii trimit un SMS periculos de tip phishing care se aseamănă cu mesajele reale trimise de curieri.

virus periculos trimis prin SMS

Escrocii încearcă să acceseze datele clienților prin mesaje text de tip phishing, avertizează DHL pe canalele sale de socializare. Oamenii sunt sfătuiți să nu deschidă linkul care însoțește SMS-ul, scrie ziarulromanesc.de.

Noua escrocherie este deosebit de periculoasă, iar mesajele text par autentice. În plus, expeditorul este afișat ca „DHL” sau „DHL Paket”.

Thomas Kutsch, purtătorul de cuvânt al DHL în Hessa și Turingia, a confirmat cazul. „Din păcate, nu este un caz izolat ca numele nostru să fie folosit în e-mailuri frauduloase și chiar mesaje text spam”, a spus Kutsch. Un purtător de cuvânt asigură că specialiștii IT ai companiei au stabilit metode de lucru pentru combaterea fraudei.

Deoarece SMS-urile pot fi trimise de pe servere anonime sau de pe cartelele SIM preplătite, este aproape imposibil să fie identificat expeditorul.

Pentru a nu cădea în capcana escrocilor, DHL recomandă să nu dațiclick pe linkuri, să nu descărcați și să nu deschideți niciun fișier, să nu răspundeți expeditorului. De asemenea, este bine să instalați un antivirus cu cele mai recente actualizări pe smartphone.

Clienții DHL pot vizita oricând portalul de informații al companiei pentru a afla cum să recunoască un e-mail de tip phishing.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite