Curieri bănuiţi că înlocuiau produsele comandate de clienţi cu unele de calitate inferioară. Percheziţii în zona Caracal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curierii sunt bănuiţi că deschideau coletele şi înlocuiau produsele cu unele de calitate inferioară FOTO: arhiva
Curierii sunt bănuiţi că deschideau coletele şi înlocuiau produsele cu unele de calitate inferioară FOTO: arhiva

Şase persoane sunt audiate într-un dosar în care se cercetează infracţiunea de înşelăciune, miercuri, 29 septembrie 2021, fiind efectuate 10 percheziţii domiciliare. Persoane angajate la o firmă de curierat sunt bănuite că înlocuiau produsele comandate de clienţi cu altele de o calitate inferioară, producând pagube atât clienţilor, cât şi firmelor expeditoare.

Curieri angajaţi la o mare firmă de curierat rapid cu punct de lucru în Caracal şi-ar fi însuşit, în perioada mai 2020 - iunie 2021, bunurile comandate de diverşi clienţi. Pentru a masca „operaţiunea“, curierii fie înlocuiau produsele care ar fi trebuit livrate cu altele de o calitate inferioară, şi le duceau clienţilor care le-au comandat, fie le înlocuiau şi, sub pretextul că marfa a fost refuzată de către cumpărător, le returnau firmei, astfel că în perioada menţionată au produs pagube atât clienţilor, cât şi firmelor care au ales această firmă de curierat pentru a livra produsele.

„La data de 29 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în executare 10 mandate de percheziţie domiciliară, la domiciliile unor persoane fizice din judeţul Olt.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

În fapt, în perioada mai 2020 – iunie 2021, mai mulţi angajaţi ai unei societăţi comerciale, ce are ca obiect de activitate efectuarea de activităţi de curierat rapid, cu puncte de lucru şi în judeţul Olt, sunt bănuiţi că, în timpul serviciului, şi-ar fi însuşit pe nedrept bunurile care le erau predate spre expediere sau le-ar fi înlocuit cu diverse bunuri, de o calitate inferioară.

Ulterior, ar fi întocmit documentaţia necesară pentru a ajunge la destinatar ori pentru a fi returnate expeditorului, cauzând astfel un prejudiciu material în dauna expeditorului, iar, în unele cazuri, în dauna beneficiarului“, au transmis reprezentanţii IPJ Olt.

Anchetatorii nu au stabilit în această fază a anchetei o valoare a prejudiciului, cercetările fiind în derulare. În urma perchjeziţiilor, şase persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, în baza unor mandate de aducere, pentru a fi audiate.

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie“, au mai precizat reprezentanţii IPJ Olt.

Vă recomandăm şi:

Peste 180 candidaţi pe şase locuri de ajutor de şef de post în Olt. Cum vor fi repartizaţi cei declaraţi „Admis“

O companie de curierat din România a fost ţinta unui atac de tip phishing. Ce soluţii sunt recomandate clienţilor

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite