Atentat terorist în Franţa. Autorul luării de ostatici din magazinul evreiesc  a participat, în 2009, la un seminar organizat la Elysée de Nicolas Sarkozy

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amedy Coulibaly

Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici de la magazinul evreiesc din Paris şi presupusul criminal al poliţistei omorâte în zona Montrouge din Paris, fusese primit la Palatul Elysee, în 2009, de preşedintele Nicolas Sarkozy, cu ocazia unei conferinţe pe tema locurilor de muncă.

Potrivit ziarului Le Figaro, Amedy Coulibaly, neutralizat vineri de forţele de ordine în cursul intervenţiei la magazinul evreiesc din Paris, a fost invitat, pe 15 iulie 2009, la o reuniune organizată de preşedintele de la acea vreme, Nicolas Sarkozy, pe tema locurilor de muncă.

La acest seminar au participat sute de tineri, inclusiv Amedy Coulibaly. "Îmi face plăcere să fiu invitat la Palatul Elysee. Nu ştiu ce voi spune. Probabil voi începe prin a spune 'Bună ziua'. Poate preşedintele mă va ajuta să mă angajez...", declara Amedy Coulibaly la acea vreme pentru un cotidian regional.

Amedy Coulibaly, un islamist în vârstă de 32 de ani, a fost omorât în intervenţia forţelor de ordine la un magazin evreiesc din zona Vincennes (la periferia Parisului). În cursul zilei de joi, Amedy Coulibaly a omorât o poliţistă în zonă Montrouge din Paris. Conform autorităţilor, el încerca să atace sediul unui post de televiziune situat în sudul Parisului. Suspectul avea antecedente penale, el fiind arestat o lună în anul 2010, după ce fusese prins având o armă automată de tip Kalaşnikov.

Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici de la magazinul evreiesc din Paris şi presupusul criminal al poliţistei omorâte în zona Montrouge din Paris, afirmă, într-o înregistrare, că s-a sincronizat cu autorii atacului contra revistei Charlie Hebdo şi că face parte din grupul terorist Stat Islamic

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite