Atacuri cu drone și rachete asupra Ucrainei: Cel puțin un mort și 41 de răniți la Krivîi Rih. 14 drone doborâte în Odesa

0
Publicat:

Forţele aeriene ucrainene au doborât 16 din cele 20 de drone Shahed de fabricaţie iraniană lansate de Rusia în timpul nopţii de joi spre vineri în cel de-al cincilea atac din această săptămână asupra regiunii Odesa, au informat vineri oficiali locali şi militari citaţi de agenţia Reuters, preluată de Agerpres.

Krivîi Rih: Un polițist ucis de o rachetă rusească FOTO Ukrainska Pravda
Krivîi Rih: Un polițist ucis de o rachetă rusească FOTO Ukrainska Pravda

De la jumătatea lunii iulie, când Vladimir Putin a denunţat acordul mediat de ONU care permitea transportul în siguranţă al cerealelor ucrainene prin Marea Neagră, armata rusă şi-a intensificat atacurile aeriene asupra infrastructurii de export a acestora pe fluviul Dunărea şi portul Odesa.

„În timpul nopţii, teroriştii ruşi au atacat regiunea Odesa pentru a cincea oară în această săptămână”, a declarat guvernatorul Oleh Kiper.

Comandamentul Militar Sud a precizat că 14 drone au fost doborâte deasupra regiunii Odesa şi alte două deasupra regiunii Nikolaev. Acesta a adăugat că dronele au fost lansate din Rusia şi din Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014.

Kiper a mai arătat că o clădire nerezidenţială a fost avariată de resturile unei drone, dar nu a oferit alte detalii. El a raportat că nu s-au înregistrat victime în regiunea Odesa.

Oficiali regionali au indicat că Rusia a atacat de asemenea cu rachete regiunea centrală Dnipropetrovsk, regiunea sud-estică Zaporojie şi regiunea nord-estică Sumî, rănind mai multe persoane.

Serviciile de urgenţă din Ucraina au comunicat că două persoane au fost rănite în regiunea Sumî şi au postat o înregistrare video care arată intervenţia de salvare a unei femei în urma unei explozii.

Potrivit acestora, femeia de 65 de ani şi un bărbat în vârstă de 70 de ani au fost salvaţi după ce o clădire de locuit cu două etaje a fost avariată.

La Krivîi Rih, regiunea Dnipropetrovsk, cel puțin o persoană a fost ucisă, iar alte 41 rănite în urma unui atac cu rachete asupra unei clădiri administrative a poliției.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite