Atac sexual în Palatul Prezidențial din Bratislava: cine a fost victima și care e legătura cu președintele turc Erdogan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul SaS (Libertate și Solidaritate) Vladimíra Marcinková, în vârstă de 32 de ani, a împărtășit o experiență terifiantă, petrecută în Palatul Prezidențial din Bratislava, Slovacia. Evenimentul șocant a avut loc în timpul vizitei președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, în 2015.

Deputatul SaS, Vladimíra Marcinková FOTO anc
Deputatul SaS, Vladimíra Marcinková FOTO anc

Incidentul, care a fost relatat de publicația Nový Čas, a readus în atenție problema securității, în contextul întâlnirilor diplomatice de înalt nivel.

Marcinková, care la momentul incidentului deținea funcția de șefă a departamentului de politică regională la Palatul Prezidențial, a dezvăluit că gărzile de corp ale președintelui Erdogan o „filaseră” în timpul unei întâlniri anterioare. Acest lucru a creat o atmosferă tensionată și inconfortabilă, în momentul în care politicienii slovaci și liderul turc s-au întâlnit, în mod oficial, în anul 2015.

Vizita președintelui turc în Slovacia, din 2015 FOTO anc
Vizita președintelui turc în Slovacia, din 2015 FOTO anc

Politiciana, agresată de bodyguarzii turci

Potrivit mărturiilor sale, făcute în cadrul podcast-ului Na Gauči s Nasklee, în momentul în care și-a încheiat atribuțiile oficiale și s-a retras în biroul său, doi dintre bodyguarzii turci au intrat fără a spune nimic și au încercat să o forțeze să facă poze cu ei.

Deputata a refuzat politicos, dar au insistat și au devenit agresivi, ajungând să o prindă de haine și să-i astupe gura. A reușit să țipe după ajutor, iar colegul ei, Paľko Sybila, aflat în biroul vecin, a auzit strigătul și a intervenit. Agresorii s-au speriat și au fugit.

„La nivelul serviciului diplomatic, ne-am plâns imediat de comportamentul bodyguarzilor, dar, din câte știu, nu a existat niciun răspuns din partea turcă”, a confirmat Sybila, subliniind caracterul neașteptat și neplăcut al incidentului.

De remarcat este faptul că această experiență traumatizantă s-a întâmplat într-un mediu care ar trebui să fie păzit și monitorizat de camere de supraveghere. Cu toate acestea, deputata Marcinková a dezvăluit că zona în care s-a petrecut incidentul nu era acoperită.

Cu toate că nu s-a înaintat o plângere oficială la poliție, incidentul a fost adus la cunoștința președintelui de atunci, Andrej Kiska, care a confirmat și el situația mai mult decât neplăcută.

Această poveste cutremurătoare subliniază importanța asigurării securității și respectului în timpul întâlnirilor diplomatice de înalt nivel și aruncă o lumină asupra riscurilor la care sunt expuși oficialii și delegațiile diplomatice în timpul acestor evenimente.

La ora actuală, Vladimíra Marcinková este căsătorită cu Tomas Marcinko, jucător de hochei pe gheață, și au doi copii. Ea este fiica lui Vladimir Ledecky, fost secretar de stat la Ministerul Investițiilor și fost primar în Spišský Hrhov.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite