Atac masiv cu drone și rachete împotriva Ucrainei: Incendii la două companii. Rușii acuză un atac cu muniții cu dispersie

0
Publicat:

Ucraina a doborât 29 din cele 31 de drone lansate de Rusia, precum şi o rachetă de croazieră, au anunţat marţi dimineață forţele sale aeriene. Cele mai multe dintre drone au vizat regiunile Mîkolaiv şi Dnipropetrovsk, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Valurile de atacuri în timpul nopţii au durat mai bine de trei ore, a precizat comandamentul sudic al armatei ucrainene.

Resturile căzute în oraşul Dnipro (sud-est) au provocat un incendiu la o firmă privată, care a fost stins rapid, a declarat Serhii Lîsak, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk.

Avarierea instalaţiilor de producţie la o întreprindere industrială din oraşul Pavlohrad a dus la un incendiu care a fost de asemenea stins, a adăugat el.

Şaisprezece drone au fost distruse deasupra regiunii Mîkolaiv (sud), a declarat guvernatorul acesteia, Vitali Kim.

Pe de altă parte, guvernatorul regiunii ruse Briansk, Aleksandr Bogomaz, susține că ucrainenii au bombardat marţi satul Klimovo, la granița cu Ucraina, cu muniţii cu dispersie, distrugând mai multe case.

Conform informaţiilor preliminare, nu s-au înregistrat victime în bombardamentele asupra Klimovo.

Reuters nu a putut verifica independent anunţul lui Bogomaz, făcut fără nicio dovadă. Ucraina încă nu a comentat declarațiile guvernatorului din Briansk.

Ucraina a primit muniţii cu dispersie din Statele Unite, dar s-a angajat să le folosească doar pentru a disloca concentrările de soldaţi inamici, notează Reuters.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite