Întâlnire istorică a miniștrilor de Externe din UE la Kiev: „Nu ne lăsăm intimidați de rachete sau drone“. Ucraina primește ajutor de 5 miliarde de euro

0
Publicat:

Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, a anunțat că Ucraina va primi ajutor militar de 5 miliarde de euro, precum și ajutor pentru antrenamentul piloților de luptă, relatează The Guardian.

Miniștrii de Externe UE în Ucraina FOTO EPA EFE
Miniștrii de Externe UE în Ucraina FOTO EPA EFE

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit cu miniştrii de externe ai UE și declarat că este „încrezător că Ucraina şi întreaga lume liberă sunt capabile să câştige confruntarea” cu Rusia.

„Dar victoria noastră depinde în mod direct de cooperarea noastră: cu cât vom face mai mulţi paşi puternici şi principiali împreună, cu atât mai repede se va încheia acest război. Se va încheia în mod echitabil. Se va încheia cu restabilirea integrităţii noastre teritoriale şi cu garantarea fiabilă a păcii pentru întreaga Europă”, a spus Zelenski.

După întâlnirea „istorică” a miniștrilor de externe ai UE la Kiev, Ucraina a primit asigurări că statele europene se vor angaja și mai departe în susținerea ajutorului dat pentru continuarea luptei împotriva Rusiei „brutale și inumane“.

Reuniunea miniştrilor de externe ai UE a fost „un semnal puternic pentru Rusia că nu ne lăsăm intimidaţi de rachetele sau dronele” sale, a subliniat Borrell.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite