Atac la Turnul Eiffel. Un tânăr a încercat să ucidă un soldat folosindu-se de un cuţit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat a fost arestat la Turnul Eiffel, după ce, s]mb[t[ noapte, a scos un cuţit şi l-a fluturat în preajma turiştilor. Duminică, acesta a declarat în faţa poliţiştilor că voia să ucidă un soldat, relatează AFP.

Potrivit autorităţilor, atacatorul, în vârstă de 19 ani, are un istoric cu probleme mintale, fiind arestat după ce s-a strecurat pe lângă forţele de ordine şi a început să strige „Allahu Akbar”, fluturând un cuţit.

Soldaţii înarmaţi, prezenţi în permanenţă la Turnul Eiffel, l-au înconjurat pe bărbat şi l-au silit să lase arma jos. Acesta s-a supus şi nu a opus rezistenţă.

Aflat în custodie, tânărul le-a spus forţelor de ordina că voia să atace un soldat şi că un membru al Statului Islamic, alături de care era în contact de mai multă vreme, l-a încurajat să treacă la fapte, precizează AFP.

Din noiembrie 2015, Franţa se află în stare de urgenţă, fiind ţinta mai multor atacuri asupra forţelor de ordine, în special a celor care păzesc atracţii turistice.

În februarie, un bărbat înarmat cu o macetă a atacat patru soldaţi care patrulau în jurul muzeului Luvru din Paris, iar în aprilie, un alt extremist a ucis un poliţist la catedrala Notre-Dame.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite