Atac armat în Turcia. Schimb de focuri la sediul poliţiei din Istanbul. O persoană a fost ucisă, iar alte trei rănite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forţele de ordine din Istanbul au deschis, miercuri după-amiază, focul asupra a doi atacatori care încercau să pătrundă în Cartierul General al Poliţiei cel mai mare oraş al Turciei. Unul dintre atacatori a fost ucis, iar celălalt este grav rănit. De asemenea, doi ofiţeri au fost răniţi, potrivit AFP şi „Le Monde”.

Un nou incident armat a avut loc miercuri după-amiază în Turcia. Atacul armat  a avut loc la sediul central al Poliţiei din Istanbul, în cartierul Fatih. 

Acţiunea celor doi a avut loc după ce poliţia turcă a declanşat o operaţiune naţională împotriva grupărilor de extremă-stângă care în ultimele zile au fost implicate în mai multe incidente şi atacuri.

Marţi, un procuror luat ostatic a fost rănit şi-a murit, după ce trupele speciale au intervenit şi i-au ucis pe terorişti. Miercuri, un bărbat înarmat a fost reţinut de poliţie după ce a pătruns în sediul Partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP) din Istanbul, relatează cotidianul Hurriyet. Agenţia Dogan scrie că ar fi fost două persoane care ar fi intrat în sediul formaţiunii de guvernământ, AKP, dintr-o suburbie a Istanbulului. 

Poliţia turcă a arestat miercuri 22 de apropiaţi ai grupării de extremă stânga ce s-ar fi aflat, marţi, la originea sechestrării unui magistrat, care a decedat ulterior din cauza rănilor grave, au anunţat media, relatează AFP.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite