Armata Ucrainei organizează, în premieră, o paradă militară în regiunea estică Lugansk

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soldaţi ucraineni
Soldaţi ucraineni

Forţele armate ucrainene vor organiza, pentru prima dată, o paradă militară în regiunea estică Lugansk, evenimentul fiind programat să aibă loc de Ziua apărătorilor şi apărătoarelor Ucrainei.

"Pe 14 octombrie, de Ziua apărătorilor şi apărătoarelor Ucrainei şi cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea Forţelor Armate ale Ucrainei, va fi organizată, pentru prima dată, o paradă militară în regiunea Lugansk" - se arată într-un mesaj postat pe contul de Facebook al administraţiei regionale.

Repetiţiile pentru parada respectivă va avea loc pe 9 octombrie, la Severodoneţk. Potrivit autorităţilor din regiunea Lugansk, la parada din 14 octombrie vor participa soldaţi şi echipamente militare.

Această paradă militară s-ar putea să-i irite pe separatişti şi Rusia. Războiul în estul Ucrainei, soldat cu peste 14.000 de morţi de la declanşarea sa, a început la scurt timp după fuga în Rusia a preşedintelui ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici şi sosirea la putere la Kiev a forţelor pro-occidentale.

În tot acest climat, Moscova a anexat ilegal în 2014 peninsula ucraineană Crimeea şi, deşi există numeroase dovezi cu privire la implicarea Rusiei în războiul din Ucraina, atât economic cât şi militar, Kremlinul neagă acest lucru.

Tensiunile dintre Ucraina şi Federaţia Rusă din ultimele luni reprezintă cel mai tensionat moment al conflictului, din 2014 încoace.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite