Armata Ucrainei: Belarus a trimis trupe în regiunile de frontieră ucrainene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleksandr Lukasenko si Vladimir Putin / FOTO Arhivă / EPA-EFE
Aleksandr Lukasenko si Vladimir Putin / FOTO Arhivă / EPA-EFE

Armata Ucrainei a anunţat că unităţi din forţele militare ale Belarusului au fost identificate în regiunile de frontieră ucrainene Volyn şi Polissya.

„Ameninţarea lansării de atacuri cu rachete ale forţelor ruse de pe teritoriul republicii Belarus asupra infrastructurii militare şi civile ucrainene rămâne”, potrivit Statului Major al Forţelor Armate ucrainene, scrie The Guardian.

Armata Ucrainei a postat pe Facebook că forţele ucrainene  au respins 10 atacuri ruseşti în regiunile Doneţk şi Lugansk, distrugând echipamente, inclusiv două tancuri, 17 sisteme de artilerie şi 38 de vehicule blindate de luptă. În plus, NATO a avertizat în repetate rânduri că Belarusul s-ar putea alătura Rusiei în război.

Cu toate acestea, Alexandr Lukaşenko a negat constant că forţele sale armate asistă trupele ruseşti care au invadat Ucraina, în pofida faptului că a permis armatei ruse să atace de pe teritoriul său.

Rusia s-a folosit de teritoriul fostei republici sovietice Belarus, un aliat apropiat al Moscovei, pentru a-şi lansa invazia Ucrainei pe 24 februarie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite