Armata ucraineană le-a tăiat elanul ruşilor la vest de Lîsîceansk. Analiza Ministerului britanic al Apărării

0
0
FOTO AFP (Arhivă)
FOTO AFP (Arhivă)

Atacurile ruse sunt reduse în acest moment, ucrainenii resping bombardamentele de când au cedat Lîsîceansk, fiindcă linia de apărare a fost redusă şi consolidată, declară Ministerul britanic al Apărării în aprecierea de sâmbătă dimineaţă.

Ce au afirmat serviciile secrete militare britanice: 

  • Acţiunile ofensive ruseşti se menţin reduse referitor la ţelul şi amploarea lor, luptele la vest de Lîsîceansk concentrându-se pe Siversk şi Bahmut.  
  • Acest lucru se întâmplă în ciuda declaraţiilor ruşilor că au pătruns la marginea oraşului Siversk la începutul săptămânii. Rusia a făcut anterior declaraţii premature şi false privind reuşitele.  
  • Posibil ca aceste declaraţii au drept scop, cel puţin în parte, expunerea de succese în faţa publicului intern şi consolidarea moralului forţelor militare.  
  • Apărarea ucraineană a reuşit să respingă cu succes bombardamentele ruseşti de când a fost cedat Lîsîceansk şi linia defensivă ucraineană a fost redusă şi întărită.  
  • Acest lucru a permis concentrarea forţelor şi a tirurilor împotriva bombardamentelor ruseşti de mică amploare şi a fost fundamental pentru reducerea elanului Rusiei. 
Europa


Ultimele știri
Cele mai citite