Armata ucraineană: Bărbaţii recrutaţi de armata rusă din teritoriile ocupate sunt folosiţi ca „momeală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Bărbaţii recrutaţi de armata rusă din teritoriile ocupate în Ucraina sunt folosiţi ca „momeală”, „carne de tun” pentru identificarea poziţiilor armatei ucrainene, acuză Directoratul Principal de Informaţii ale Forţelor Armate ale Ucrainei.

„Ocupanţii îi folosesc pe cei recrutaţi din teritoriile temporar ocupate drept carne de tun pentru a identifica poziţiile de tragere ale Forţelor Armate ale Ucrainei”, precizează sursa citată, menţionând că pregătirea acestor recruţi este precară şi că moralul lor este scăzut.

Directoratul Principal de Informaţii ale Forţelor Armate ale Ucrainei afirmă că deţine informaţii precum că recruţii sunt trimişi în vehicule militare pe linia de coliziune pentru a servi ca „momeală”.

De exemplu, o unitate de 250-300 de bărbaţi ar fi fost folosită ca „momeală” în direcţie Mîkolaiv, iar circa 200 dintre ei au fost ucişi.

„Cei care s-au întors în regiunea Herson sunt absolut demoralizaţi şi refuză să participe în continuare la ostilităţi”, notează sursa citată.

Armata ucraineană susţine că a ucis circa 14.400 de soldaţi ruşi de la începutul invaziei, o informaţie greu de verificat în prezent.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite