Armata rusă anunţă că a distrus apărarea antiaeriană ucraineană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusia ataca Ucraina. Foto Profimedia
Rusia ataca Ucraina. Foto Profimedia

Armata rusă anunţă joi că a distrus sisteme de apărare antiaeriană şi a ”scos din servciu” baze aeriene în Ucraina, unde Moscova a lansat joi dimineaţa o operaţiune militară, relatează AFP.

”Infrastructura militară şi baze aeriene aparţinând Forţelor armate ucrainene au fost scoase din serviciu”, a anunţat Ministerul rus al Apărării, potrivit agenţiilor ruse de presă.

”Instalaţiile apărării antiaeriene ale forţelor armate ucrainene au fost distruse”, anunţă ministerul rus.

La rândul său, armata ucraineană anunţă joi că a doborât, în estul ţării, cinci avioane şi un elicopter aparţinând armatei ruse, care a lansat, joi dimineaţa, o operaţiune militară împotriva Ucrainei, relatează AFP.

”Cinci avioane şi un elicopter ale agresorului au fost doborâte”, anunţă într-un comunicat Statul Major al armatei ucrainene.

Ucraina este atacată, joi, de către Rusia, de-a lungul frontierei ruse şi belaruse, au anunţat într-un comunicat grănicerii ucraineni.

”Frontiera de stat ucraineană a fost atacată de trupe ruse din Rusia şi Belarus”, se arată în comunicat.

Atacuri au fost comise cu ”artileria”, precizează grănicerii ucraineni.

Armata rusă a anunţat joi că vizează cu ”arme de înaltă preciezie” instalaţii militare în Ucraina, în care Moscova a lansat o operaţiune militară, potrivit agenţiilor ruse de presă.

”Infrastructuri militare, instalaţii de apărare antiaeriană, aerodromuri militare şi aviaţia Forţelor armate sunt făcute inofensive cu arme de înaltă precizie”, a anunţat Ministerul rus al Apărării, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass.

Pe aceeaşi temă:

Rusia a început războiul în Ucraina. Explozii în mai multe oraşe. Putin: Răspunderea pentru vărsarea de sânge, pe conştiinţa regimului ucrainean

Cât de pregătiţi de război sunt ucrainenii de rând. Român din Cernăuţi: „Măsurile s-au luat pe ultima sută de metri“

Cum văd românii din Ucraina confruntarea ruso-ucraineană: „Rusia ne-a luat teritorii, Ucraina ne-a luat limba”

Alexandrina Cernov, academician din Cernăuţi: „Românii din Ucraina au de luptat şi pe frontul limbii române“

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite