Armata germană a comandat grenade de aproape 30 de milioane de euro de la Rheinmetall

0
Publicat:

Armata germană a plasat o comandă de aproape 30 de milioane de euro consorţiului german de armament Rheinmetall. Forţele militare germane doresc achizionarea de muniţie de 40 de milimetri pentru lansatoare automate de grenade, informează Agerpres.

Obuzier german - sursa AFP
Obuzier german - sursa AFP

Potrivit contractului, grupul german Rheinmetall, care activează în domeniul industriei de apărare, urmează să livreze forţelor germane câteva zeci de mii de cartuşe programabile ABM (Airburst Munition) DM131, în valoare totală de 29,5 milioane de euro. Acest tip de muniţie este utilizat şi de alte forţe aliate din NATO, spune producătorul.

Compania a confirmat că armata germană a lansat, de asemenea, o comandă separată pentru circa 200.000 de runde de muniţie de 40 milimetri DM158, în valoare de 7,18 milioane euro. Livrarea acestora urmează să fie finalizată în cursul acestui an.

Vă reamintim că joi, 1 februarie, Grupul german Rheinmetall a anunțat că achiziționează o participație majoritară (72%) în cadrul producătorului român de vehicule Automecanica Mediaș. Investiţia a fost făcută în condiţiile în care grupul german estimează că potențialul anual de vânzări în urma achiziției sale se ridică la aproximativ 300 de milioane de euro.

La scurt timp, săptămânalul Der Spiegel, citat de EFE, a relatat că, pe lângă această achiziţie, Rheinmetall intenţionează să construiască o nouă fabrică în landul Saxonia Inferioară (vestul ţării).

Grupul german intenţionează astfel să crească producţia de explozibili în Germania, precum şi în Ungaria şi România. Planurile sale includ, de asemenea, construirea unei fabrici de muniţii în Lituania, pe flancul estic al NATO, au mai consemnat sursele citate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite