Arhiepiscopia din Koln, obligată să-i plătească 300.000 de euro despăgubiri unui bărbat. Care este cauza

0
Publicat:

Un tribunal regional din Germania a emis o hotărâre prin care Arhiepiscopia din Koln este obligată să plătească despăgubiri în valoare de 300.000 de euro către un bărbat. Inițial, acesta ceruse dublul sumei.

Arhiepiscopia din Koln, obligată să plătească despăgubiri uriașe FOTO Arhivă
Arhiepiscopia din Koln, obligată să plătească despăgubiri uriașe FOTO Arhivă

Victima a sute de abuzuri sexuale

Bărbatul, în vârstă de 62 de ani, a fost victima abuzurilor sexuale, comise de un membru al clerului. El ar fi fost agresat de peste 300 de ori, în perioada anilor 1970. Din acest motiv, a cerut, în primă fază, despăgubiri în valoare de 750.000 de euro.

Arhiepiscopia a renunțat la solicitarea de prescripție în acest caz și este acum obligată să-i plătească omului suma de 300.000 de euro.

Până în prezent, Biserica Catolică a efectuat plăți voluntare către victimele abuzurilor, numite și plăți de recunoaștere. Comisia Independentă pentru Plăți de Recunoaștere din orașul german Bonn a acordat sume în valoare totală de peste 50.000 de euro, în 143 de cazuri. În 24 de cazuri, suma acordată a depășit 100.000 de euro.

Totuși, aceste plăți au fost criticate de către cei afectați, care susțin că sunt insuficiente în raport cu traumele suferite.

Decizia tribunalului din Germania, în cazul de față, reprezintă un pas important în asigurarea că victimele abuzurilor sexuale, comise de membrii clerului, beneficiază de o compensație adecvată, în raport cu suferința de care au avut parte, recunoscută prin intermediul despăgubirilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite