Arestare în cazul masacrului de la Meaux. Bărbat de 33 de ani, suspectat că și-a ucis soția și cei patru copii într-o suburbie a Parisului

0
Publicat:

Poliția franceză a arestat un bărbat în vârstă de 33 de ani suspectat că și-a ucis soția și cei patru copii în cazul măcelului dintr-un apartament dintr-o suburbie a Parisului.

Blocul în care s-a produs crima îngrozitoare dintr-o suburbie a Parisului
Blocul în care s-a produs crima îngrozitoare dintr-o suburbie a Parisului FOTO AFP

Ancheta a început după ce trupurile neînsuflețite ale celor cinci membri ai familiei au fost găsite într-un apartament din Meaux, la 40 km nord-est de Paris.

Victimele sunt o femeie și cei patru copii ai săi, cu vârste cuprinse între nouă luni și zece ani. Procurorul Jean-Baptiste Bladier a descris o scenă de o "violență extremă" atunci când poliția a ajuns la apartament, potrivit BBC.

Apartamentul nu prezenta semne de efracție, iar tatăl copiilor nu era prezent, a declarat procurorul într-o conferință de presă de astăzi. Alarma a fost dată după ce o vecină încercase să ia legătura cu familia de mai multe ori și, când a văzut jaluzelele coborâte, a decis că ceva nu era în regulă. Aceasta a găsit sânge pe mânerul ușii și în fața acesteia, apoi a sunat la poliție.

Poliția l-a identificat pe suspect urmărind înregistrările de pe camerele de supraveghere, arestându-l în cele din urmă la casa tatălui său din cartierul apropiat, Sevran. Bladier a spus că suspectul era cunoscut poliției în urma unui caz anterior de violență domestică, deși nu avea cazier penal.

În urmă cu patru ani, suspectul își atacase soția cu un cuțit

În 2019, cu o lună înainte de nașterea celui de-al treilea copil al cuplului, suspectul și-a atacat partenera cu un cuțit, conform procurorului. Bladier a spus că mama și cele două fete mai mari, în vârstă de 10 și șapte ani, au suferit "un număr mare de lovituri de cuțit".

Cei doi copii mai mici, un băiat de patru ani și un bebeluș de nouă luni, nu aveau răni vizibile pe corp și este posibil să fi fost "strangulați sau înecați". Autopsiile vor avea loc mâine.

Vecinii au spus că mama, în vârstă de 35 de ani era "drăguță și vorbea cu toată lumea". O femeie a spus despre tată că era calm, dar "nu se simțea confortabil în pielea lui". Ea a spus că soția vorbea despre depresia soțului ei după pierderea locului de muncă. Vecina a mai spus că suspectul era "sub tratament".

După atacul din 2019, mama nu a depus plângere, iar cazul a fost abandonat din cauza stării de sănătate mintală a partenerului ei.

Bladier a spus că, în timpul percheziției în apartament, au fost găsite documente care ar putea sugera internarea într-un spital psihiatric în 2017 și o rețetă pentru calmante.

Este al treilea caz de infanticid în suburbiile capitalei franceze. La sfârșitul lunii noiembrie, un bărbat în vârstă de 41 de ani a recunoscut că și-a ucis cele trei fiice, cu vârstele de patru, zece și 11 ani, și s-a predat.

Poliția le-a găsit moarte în casa din orașul Alfortville, din suburbiile sud-estice ale capitalei. În octombrie, un polițist și-a ucis cele trei fiice după care s-a sinucis, în Vemars din Val-d'Oise.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite