Arborele genealogic al „bebeluşului regal”: Vlad Ţepeş, George Washington, Francois Mitterand şi Ellen DeGeneres

0
0
FOTO Reuters
FOTO Reuters

În vreme ce în Marea Britanie se fac ultimele pregătiri pentru venirea pe lume a bebeluşului regal, experţii de la „Revista franceză de genealogie” au realizat un impresionant arbore genealogic. Astfel, aflăm că primul născut al ducelui şi ducesei de Cambridge este înrudit cu primul preşedinte american, George Washington, cu fostul preşedinte francez Francois Mitterand şi cu prinţii Dracula, scrie AFP.

Arborele genealogic al prinţului William, care aşteaptă cu nerăbdare naştere primului său copil, cuprinde monarhi din din Grecia, Danemarca, Suedia, Rusia, Austria, Spania şi un important număr de suverani germani. Asta, pentru că înainte de 1917, familia regală britanică a purtat patronimul Saxa-Coburg-Gotha, dar apoi, în plin război împotriva Germaniei, l-a schimbat pentru cel de Windsor.

Prin regina Maria, soţia regelui englez George al V-lea, se ajunge până la principii din Transilvania şi Valahia care duc direct, în secolul al XV-lea, la prinţii Dracula. Printre ei figurează şi voievodul român Vlad al III-lea, supranumit „Ţepeş”, a cărui cruzime l-a inspirat pe Bram Stoker să creeze faimosul personaj, notează AFP.

O altă descoperire interesantă: o anume Hyacinthe-Gabrielle, actriţă la Palais-Royal din Paris, adusă în Anglia în timpul Revoluţiei de amantul care apoi i-a devenit soţ, marchizul de Wellesley, şi bunică directă a „Reginei Mamă” (mama reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii).

De partea mamei, Kate, pot fi observaţi, în schimb, o mare majoritate de oameni de rând, scrie celebrul genealog Jean-Louis Beaucarnot, care analizează, în ediţia din iulie a „Revistei franceze de genealogie” din iulie, ascendenţa copilului ce urmează să se nască.

Printre strămoşii ducesei de Cambridge, Kate Middleton, s-au numărat muncitori care lucrau în mine de cărbune, o lenjereasă, un măturător de stradă din Londra, dar şi un anume Arthur Lupton, care i-a predat engleză lui Goethe.

În timp ce ramura paternă a ducesei de Cambridge a fost relativ înstărită, „din partea mamei sale întâlnim strămoşi care au aparţinut în mare parte clasei muncitoare din nordul Angliei”, explică pentru AFP Scott Steward, membru al New England Historic Genealogical Society (NEHGS) şi co-autor al cărţii „Arborele genealogic al lui Catherine Middleton”.

„Alianţa lui William cu Kate Middleton a reuşit cu adevărat să democratizeze arborele genealogic al bebeluşului”, subliniază celebrul genealog Jean-Louis Beaucarnot. Viitorul rege sau viitoarea regină a Marii Britanii se va înrudi, în premieră, cu mulţi dintre supuşii săi, comentează AFP.

Prin intermediul unei femei franceze, nobilă protestantă născută în 1639, la Poitou, bebeluşul se înrudeşte chiar cu fostul preşedinte francez Francois Mitterand, în timp ce mama sa este rudă cu primul preşedinte al SUA, George Washington. Iar prin bunica sa paternă, Diana, se ajunge la familia Churchill şi la Lord Marlborough.

La capitolul „vedete”, se observă o înrudire cu actriţa americană Ellen DeGeneres şi cu regizorul britanic Guy Ritchie, fostul soţ al Madonnei.
 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite