Angela Merkel are o capacitate de adaptare la publicul german, potrivit lui Mircea Geoană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană FOTO Adevărul
Mircea Geoană FOTO Adevărul

Fostul ministru de Externe Mircea Geoană a declarat duminică că victoria obţinută  de cancelarul german Angela Merkel la alegerile de duminică este consecinţa unei politici economice echilibrate, dar se datorează şi unei capacităţi de adaptare la publicul german.

„Ceea ce este remarcabil la cancelarul Merkel – este singurul lider european care îşi continuă mandatul într-o perioadă de criză economică”, a spus Mircea Geoană. Fostul şef al dipliomaţiei consideră că germanii au fost mulţumiţi şi de performanţa, dar şi de stilul cancelarului. „Este chimist de profesie, a trăit şi în comunism, această alunecare către stânga poate să deschidă jocul politic”, a comentat Mircea Geoană, invitat în emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24.

Mircea Geoană este de părere că Angela Merkel „a mutat de la dreapta la stânga”, pentru că „are o capacitate de adaptare la atmosfera din publicul german. (...) Sunt convins că această victorie va avea consecinţe, va ajuta popularii europeni anul viitor”, crede Mircea Geoană, spre deosebire de liderul liberal, Crin Antonescu. „Criza face numeroase victime, acolo unde sunt guverne de dreapta ne putem trezi cu o victorie a stângii”, a spus Mircea Geoană.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite