Amiral american: Rusia îşi extinde forţele de submarine în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un amiral american spune că Rusia îşi extinde forţele de submarine, urmărind crearea unei ameninţări „asimetrice” pentru forţele americane şi ale NATO în Marea Neagră, Mediterană şi Atlantic. Declaraţia a fot făcută jurnaliştilor la Pentagon vineri de către James Foggo, care conduce Comandamentul Forţelor Aliate Întrunite din Napoli.

Amiralul a mai spus că Rusia ştie că nu poate concura cu forţele de suprafaţă americane şi investeşte în dezvoltarea submarinelor dotate cu rachete de croazieră. Potrivit lui Fogo, Rusia are actualmente şase submarine de atac cu propulsare diesel-electrică în Marea Neagră şi estul Mării Mediterane.

Purtătorul de cuvânt al Flotei ruse din Marea Neagră, Aleksei Rulev, anunţa, miercuri, că submarinele Krasnodar şi Novorossisk, parte din Flota din Marea Neagră a Rusiei, au început misiuni de antrenamente în Marea Neagră, scrie agenţia TASS.

„Submarinele Krasnodar şi Novorossisk au început operaţiunile în concordanţă cu planul de antrenament”, a declarat Rulev.

Cei de la bordul submarinelor exersează, în mod special, controlul navelor şi algoritmul diverselor acţiuni, cum ar fi ajungerea la diferite adâncimi prin folosirea mai multor metode: atât de pe loc cât şi în mişcare.

Krasnodar şi Novorossisk fac parte din Proiectul 636,3 „Varşavianka”, fiind submarine diesel-electrice.

Submarinele din Proiectul 636 sunt considerate a fi printre cele mai silenţioase submarine ruseşti, fiind supranumite „Gaura Neagră”. Ele beneficiază de sisteme mdoerne de radar şi comunicaţii şi rachete de croazieră Kalibr.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite