Aleksei Navalnîi: Soldaţi ruşi au ucis un bărbat numit Ilia Navalnîi în Bucea doar pentru că aveam acelaşi nume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA
Foto: EPA

Cel mai cunoscut opozant din Rusia, Aleksei Navalnîi, a declarat, marţi, că soldaţii ruşi au ucis un bărbat în vârstă 60 de ani pe nume Ilia Navalnîi în oraşul ucrainean Bucea, aparent, doar pentru că avea acelaşi numele de familie, relatează Reuters. Informaţii iniţiale indicau că bărbatul este o rudă îndepărtată a opozantului Kremlinului, potrivit Nexta.

Aleksei Navalnîi a distribuit pe Twitter o fotografie cu paşaportul unui bărbat numit Ilia Ivanovici Navalnîi, despre care a spus că părea să fi fost lăsat în mod deliberat lângă un cadavru din Bucea.

”O persoană complet nevinovată a fost ucisă de călăii lui Putin (cum să-i mai numesc? Cu siguranţă nu «soldaţi ruşi») pentru că purta acelaşi nume”, a scris Navalnîi pe Twitter.

”Se pare că ei sperau că era o rudă de-a mea (...) Totul indică că l-au omorât din cauza numele său de familie. De aceea, paşaportul său a fost aruncat sfidător în apropiere”, a mai precizat Navalnîi.

Opozantul Kremlinului a mai spus că nu ştie dacă bărbatul este o rudă de-a sa, dar că provine din acelaşi sat ca tatăl său. El a reînnoit apelul către cetăţenii ruşi să demonstreze împotriva războiului din Ucraina.

Navalnîi, în vârstă de 45 de ani, a fost arestat anul trecut când s-a întors în Rusia după ce a primit îngrijiri medicale în Germania, în urma unui atac cu otravă cu un agent chimic din epoca sovietică.

El l-a acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin că este responsabil de atac. Kremlinul dezminte acuzaţiile.

Aleksei Navalîi a fost condamnat în luna martie la nouă ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat escrocherie şi ultraj al unui magistrat. El poate posta conţinut pe reţelele sociale prin intermediul avocaţilor şi susţinătorilor săi.

Informaţii iniţiale indicau că bărbatul este o rudă îndepărtată a opozantului Kremlinului, potrivit Nexta.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite