Alegeri Franţa. Fillon îl atacă pe Macron, numindu-l omul lui Hollande, şi cere din nou deschiderea unei anchete asupra „cabinetului negru“ de la Elysee

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Francois Fillon EPA

François Fillon, candidat din partea dreptei la alegerile prezidenţiale din Franţa, a lansat o contraofensivă dură astăzi, cu trei săptămâni înainte de scrutin, afirmând că judecătorii nu vor putea să găsească un vinovat în procesul privind angajarea fictivă a soţiei sale şi luându-l în vizor mai ales pe liderul „En Marche!“ („Înainte!“) Emmanuel Macron, pe care l-a poreclit „Emmanuel Hollande“.

La două zile de la punerea sub acuzare a soţiei sale pentru angajări fictive la Adunarea Naţională şi „ La Revue des deux mondes“, François Fillon s-a arătat foarte ofensiv azi-dimineaţă la RTL.

„Această acuzaţie (de angajare fictivă, n. red) este falsă. Dispun de mulţi martori şi probe materiale. V-o spun în faţă: niciun judecător nu va putea demonstra că locul de muncă al soţiei mele a fost fictiv. Niciodată“, a declarat Fillon.

Liderul conservator francez a cerut din nou justiţiei să ancheteze dezvăluirile cărţii „Bienvenue Place Beauvau“, în baza căreia el susţine că preşedintele francez François Hollande dispune de un „cabinet negru“ şi-i distruge campania prin intermediul acestuia.

Apoi el i-a luat în colimator pe adversarii săi, oprindu-se în special asupra candidatului „En Marche!“ la preşedinţia Franţei Emmanuel Macron. El a criticat susţinerea primită de acesta din urmă din partea socialistului Manuel Valls, apreciind că se bucură şi de susţinerea lui Hollande. Potrivit lui, candidatul Emmanuel Macron este de fapt candidatul „Emmanuel Hollande“.

François Fillon este cotat cu şansa a treia în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, fiind depăşit cu opt puncte procentuale în intenţiile de vot de către Emmnuel Macron şi candidata extremei drepte Marine Le Pen.

Campania sa a fost umbrită de procesele în care a ajuns implicat odată cu obţinerea nominalizării dreptei. Francois Fillon, anchetat pentru angajarea fictivă a soţiei sale, a fost pus sub acuzare pentru deturnări de fonduri publice, complicitate şi tăinuire de deturnări de fonduri publice, complicitate şi tăinuire de abuzuri asupra unor bunuri sociale, precum şi de faptul că nu a depus declaraţii corecte la autoritatea de monitorizare din Franţa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite