Al doilea mafiot italian arestat în luna mai în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasquale Claudio Locatelli, cel mai căutat narcotraficant din Camorra, era căutat în Franţa şi Italia din septembrie 1989, când a reuşit să evadeze dintr-o închisoare franceză.

Agenţii Poliţiei Naţionale au reuşit să pună mâna, astăzi, pe cel mai căutat traficant de droguri membru al Camorrei napolitane, Pasquale Claudio Locatelli, pe aeroportul Barajas, informează Europa Press. Locatelli, în vârstă de 58 de ani, nu mai fusese localizat din 1989, când a evadat dintr-o închisoare franceză.

Locatelli era dat în urmărire generală în Italia şi Franţa, datorită apartenenţei sale la mafia napolitană, Camorra. Italianul era omul de legătură între mafia italiană şi cea columbiană. În plus, se ocupa şi cu "importul" de haşiş din nordul Africii.

Agenţi italieni şi spanioli, în cooperare, au aflat că unul din fii mafiotului se va deplasa din Italia la Madrid, pentru a se întâlni cu Locatelli. Ştiau că au la dispoziţie doar câteva ore pentru a pune mâna pe traficant.

Prin intermediul birourilor Supplementery Information Request at the National Entry (SIRENE) a Spaniei şi Italiei, poliţiştii au obţint un mandat de supraveghere transfrontalieră, iar doi membrii ai Gărzii Financiare napolitane au călătorit în acelaşi avion cu fiul lui Locatelli.

La ora 13, când a ajuns aeronava din Italia, cu o întârziere de două ore (ceea ce a scurtat şi mai mult timpul pe care îl aveau la dispoziţie poliţiştii, dat fiind că la ora 18 fiul mafiotului urma să se întoarcă în italia), agenţii spanioli au bănuit că Locatelli va veni în aeroport pentru a-şi întâmpina fiul. Poliţiştii au ghicit mutarea italianului, reuşind să-l aresteze la terminalul Sosiri Internaţionale. În momentul arestării, Locatelli avea cinci telefoane mobile asupra sa şi documente de identitate false, slovene.

Vezi pe adevarul.es cum a evadat Locatelli din închisoare în urmă cu 21 de ani

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite