AFP: Campania pentru europene transformată în parada în bikini, iar sediul PE ameninţat că va deveni bordel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Visegradrevue.eu
FOTO Visegradrevue.eu

Alegerile Europene programate la 25 mai sunt marcate de mai multe evenimente inedite, de la naţionaliştii din Spania care şi-au unit forţele pentru alegerile europene sau un candidat polonez care vrea să transforme Parlamentul European în casă de toleranţă, până la o reprezentantă a stângii din Italia a decis să lanseze campania electorală în bikini.

Naţionaliştii din Spania se reunesc în Coaliţia pentru Europa

Naţionaliştii catalani din CiU, bascii din PNV, Coalicion Canarhia, din arhipelagul Canare, şi formaţiunea Compromiso por Galicia au decis să candideze împreună pentru alegerile europene sub umbrela organizaţiei politice Coaliţia pentru Europa, notează agenţia France Presse. Ei speră astfel că vor face cunoscut „dreptul popoarelor de a decide”, potrivit lui Xavier Trias, adjunctului secretarului general al CiU şi primarul oraşului Barcelona.

Iniţiativa intervine în condiţiile în care mai multe regiuni din Europa pledează pentru independenţă, afirmând însă că doresc să rămână în cadrul UE. Referendumuri pe tema independenţei sunt prevăzute în Scoţia şi în Catalonia, la 18 septembrie, respectiv 9 noiembrie.

Campanie electorală în bikini

Paola Bacchiddu, responsabila pe probleme de comunicare a listei Tsipras (stânga radicală) din Italia, a postat pe Facebook o fotografie în care apare în bikini, însoţită de mesajul: „Campania electorală a început şi voi folosi toate mijloacele. Votaţi pentru lista Tsipras!”. Mesajul a devenit în celşe din urmă un viral. Înaintea acestei iniţiative, lista Tsipras era cotată cu 4% din intenţiile de vot în Italia, notează France Presse.

Sediul Parlamentului European, scos la vânzare

Candidatul eurosceptic şi ultraconservator polonez Janusz Korwin-Mikke, în vârstă de 71 de ani, promite că, va scoate la vânzare sediul Parlamentului European, pentru a-l transforma în casă de toleranţă, dacă va fi ales.

„Vom vinde sediul Parlamentului European, pentru a-l transforma în bordel”, a declarat liderul partidului Noua Dreaptă, creditat în prezent cu între 4% şi 6%în intenţiile de vot. Foarte popular în rândul electoratului tânăr, printre promisiunile sale electorale se numără desfiinţarea Europei „socialiste” şi eliminarea impozitelor, relatează AFP.

 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite