Aflată în faţa unui vot crucial pentru Brexit, Theresa May promite un răspuns rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Theresa May le-a spus principalilor miniştri din cabinetul său că va răspunde rapid la rezultatul votului pentru Brexit programat pentru marţi seara în Camera Comunelor, a anunţat purtătorul său de cuvânt, potrivit Reuters.

Înainte de deschiderea sesiunii dedicate Acordului pentru Brexit, premierul britanic le-a cerut aleşilor de la Londra să voteze pentru actul de ieşire din UE pe care l-a negociat cu Bruxelles sau să-şi asume consecinţele lăsării poporului descoperit.

Întrebat dacă Theresa May va demisiona în cazul respingerii acordului, purtătorul său de cuvânt a declarat că şefa Guvernului britanic este decisă să respecte voinţa electoratului şi să-şi retragă ţara sa din UE.

„Premierul a spus că Guvernul este în slujba poporului şi crede cu pasiune că trebuie să respecte rezultatul referendumului din 2016“, a afirmat oficialul din cabinetul lui May.

Ea a adăugat va reacţiona rapid la rezultatul votului.

Potrivit The Sun, liderul conservator intenţionează să pună în aplicare dispoziţiile negociate cu Bruxelles indiferent de rezultatul votului din Parlament.

„Mi s-a transmis că (premierul) tocmai şi-a informat cabinetul că va insista pentru aplicarea acordului pentru Brexit indiferent de amploarea înfrângerii sale“, a scris pe Twitter Tom Newton Dunn, redactorul-şef de la secţia politic a tabloidului britanic.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite