Adevărul Live: Cine mai poate crede în mitul „Europei sociale“? Cât poate costa eşecul proiectului românesc?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Lazea - FOTO Eduard Enea
Valentin Lazea - FOTO Eduard Enea

Toate partidele politice europene, începând cu socialiştii, reiau în forţă discuţia despre binefacerile unui proiect al Europei Sociale, cel care presupune - sau ar trebui să ducă - la netezirea până la dispariţie a marilor disparităţi sociale, acordarea în jurul unui numitor comun european a veniturilor, salarii şi pensii, cu noi reglementări mai laxe pentru creditarea populaţiei, cu programe speciale destinate zonelor defavorizate.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

E frumos, e umanist, este mobilizator pentru a trimite oamenii să voteze, dar este şi realist sau, dimpotrivă, Europa se află în acest moment de criză identitară profundă de acum tocmai pentru că proiectul “statului bunăstării” a fost eşuat şi, economic, nu a fost găsită o variantă sustenabilă care să-l înlocuiască?

Noi, cu România noastră a marilor programe sociale promise, unde suntem şi ce-am putea deveni în funcţie de diferite scenarii de dezvoltare anticipate de economişti? Invităm azi o somitate, Valentin Lazea, economist-şef al Băncii Naţionale, să-şi prezinte punctul de vedere într-o dezbatere despre perspectivele de viitor ale unei Românii coexistând alături sau în interiorul proiectului european.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite