Accelerarea livrărilor de arme spre Ucraina şi consolidarea stocurilor UE, votată în Parlamentul European

0
Publicat:

Parlamentul European, reunit în minisesiune plenară la Bruxelles, a votat joi un proiect de lege care vizează creşterea capacităţii de producţie de muniţii şi rachete a Uniunii Europene pentru a accelera livrarea de echipamente de apărare către Ucraina.

Parlamentul European  FOTO EPA EFE
Parlamentul European FOTO EPA EFE

De asemenea, se urmărește ajutorarea statele membre să-şi completeze arsenalele, potrivit unror surse citate de Agerpres.

Acest proiect de lege include o serie de măsuri specifice, printre care un pachet de 500 de milioane de euro pentru a face faţă penuriei actuale de produse de apărare, şi anume muniţie sol-sol şi de artilerie, rachete şi componentele respective.

Propunerea, votată cu 446 de voturi pentru, 67 împotrivă şi 112 abţineri, stabileşte mecanisme, principii şi norme temporare pentru a asigura disponibilitatea "în timp util şi durabilă" a acestor bunuri pentru cumpărătorii lor din UE.

Dacă va intra în vigoare, Comisia Europeană va identifica, va cartografia şi va monitoriza în permanenţă disponibilitatea acestor produse de apărare, precum şi intrarea materiilor prime corespunzătoare.

Deputaţii europeni vor negocia acum cu Consiliul pentru a încerca să ajungă la un acord politic în luna iulie.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite