A treia groapă comună a fost descoperită lângă oraşul-port Mariupol. Localnicii ar fi fost obligaţi să îngroape morţi în schimbul hranei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă/ CNN
FOTO Arhivă/ CNN

A treia groapă comună a fost descoperită în oraşul-port Mariupol, potrivit anunţului făcut de primarul oraşului asediat de armata rusă.

Pe lângă gropile comune descoperite în satele Manguş şi Vynohradne, „acum vedem că mai este una”, a spus Vadym Boichenko.

Noi imagini din satelit au arătat o groapă comună în satul Staryi Krym, potrivit canalului de Telegram al autorităţilor oraşului, scrie CNN.

Fotografiile arată tranşee pe teritoriul Cimitirului din Crimeea Veche, a declarat consiliul orăşenesc pe Telegram.

Gropile au fost văzute prima dată pe 24 martie, după ce satul a fost ocupat de armata rusă. Acestea aveau o lungime de aproximativ 60 - 70 de metri.

Conform noilor imagini, până pe 7 aprilie, o parte dintre tranşee au fost acoperite, iar dimensiunea cimitirului a crescut.

Vadym Boichenko, primarul oraşului Mariupol, a acuzat armata rusă că a obligat localnicii să facă înmormântări în schimbul hranei.

„Ei [localnicii] ne-au spus că trebuie să muncească cu orele pentru a avea mâncare şi apă. Acum nu există suficient ajutor umanitar în Mariupol, aşa că oamenii sunt forţaţi să o facă”, a spus edilul.

CNN a precizat că nu a putut confirma relatările despre gropile comune, dar imaginile din satelit au arătat existenţa unor săpături.

Săptămâna trecută, oficialii ucraineni au identificat locaţia gropilor comune de la Manhush, lângă Mariupol, după publicarea imaginilor din satelit colectate şi analizate de Maxar Technologies.

Marţi, primarul oraşului-port a precizat că aproximativ 20.000 de locuitori au murit de la începutul războiului din Ucraina

De asemenea, el a subliniat că situaţia din oraşul Mariupol rămâne extrem de dificilă şi că „artileria inamică bombardează fortăreaţa noastră Azovstal”, uzina de oţel în care sunt adăpostite trupele şi civilii ucraineni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite