A murit una dintre persoanele rănite în atentatul cu grenade din sala de consiliu local din Transcarpatia VIDEO

0
Publicat:

Deputatul care a aruncat mai multe grenade la o reuniune municipală în regiunea Transcarpatia, din Ucraina, a ieșit din comă. Unul dintre răniți a murit.

Consilierul Viktor Priadil, 55 de ani, căruia medicii îi amputaseră un picior, a murit la spitalul din Svaliava, scrie presa din Ucraina.

Serhii Batrîn, 54 de ani, deputatul consiliului din Kerețk din regiunea Transcarpatia, sud-vestul Ucrainei, care a detonat mai multe grenade în timpul unei ședințe, și-a revenit și fost informat despre acuzația de „act terorist cu consecințe grave”, relatează Ukrainska Pravda.

Viktor Priadil a murit FOTO www.lb.ua
Viktor Priadil a murit FOTO www.lb.ua

Oamenii legii au percheziționat locul de reședință al lui Batrîn, unde, printre altele, au găsit un bilet de adio, al cărui conținut este în prezent studiat.

Serhii Batrîn era nemulțumit de  indignat, în timpul dezbaterii bugetului pentru anul 2024, în legătură cu indemnizațiile incluse în salariul președintelui consiliu sătesc, în cuantum de 50% și un spor de 100% la salariul lunar.

În urma exploziei, 23 de persoane au fost rănite, inclusiv suspectul. Sunt 16 bărbați și 7 femei cu vârste cuprinse între 28 și 68 de ani, care au suferit leziuni fizice de diferite grade de severitate, cei mai mulți dintre ei fiind diagnosticați cu răni de schije, a informat Serviciul ucrainean de Securitate, într-un raport difuzat sâmbătă.

Numeroşi ucraineni au acces la arme şi muniţii de la începutul invaziei ruse, în februarie 2022, potrivit AFP.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite