Slovacia, în alertă după atacul Rusiei în Transcarpatia

0
0
Jaroslav Nad FOTO EPA-EFE
Jaroslav Nad FOTO EPA-EFE

Toate sistemele defensive ale Slovaciei au intrat în alertă după atacul cu rachetă de marţi al Rusiei în regiunea Transcarpatia, din vestul Ucrainei, relatează agenţia de ştiri TASR.

Potrivit ministrului slovac al Apărării, Jaroslav Nad, atacul cu rachetă al Rusiei a fost detectat de radarele ţării sale.

Jaroslav Nad s-a declarat îngrijorat de acest atac, care s-a produs la doar 100 de kilometri de graniţa cu Slovacia.

În acest context, ministrul slovac a avertizat Rusia că, în cazul unui atac asupra ţării sale, va activa automat Articolul 5 al Tratatului Atlanticului de Nord, care prevede că un atac asupra unui stat membru este considerat un atac împotriva tuturor.

Jaroslav Nad a mai declarat că acest atac a vizat distrugerea unei linii de cale ferată, dar obiectivul nu a fost atins de partea rusă.

„Am spus de mai multe ori că există informaţii potrivit cărora (Vladimir, n. red.) Putin va face tot ce poate pentru a <<denazifica>> gări şi aeroporturi din apropierea graniţei” Slovaciei, a declarat el.

Este vorba de primul atac cu rachetă al Rusiei în Transcarpatia. În urma atacului, o reuniune de criză a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri la Guvernul slovac, care a activat un corp de poliţie pe lângă grăniceri, transmite TASR, potrivit Agerpres.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite