80 de hectare de grâu din Ucraina au fost mistuite în urma unui incendiu provocat de un atac al armatei ruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Zerkalo Nedeli
FOTO Zerkalo Nedeli

Opt incendii au fost înregistrate marţi în regiunea Nikolaev, din sudul Ucrainei, în urma unor atacuri aeriene ale armatei ruse. Cel puţin 80 de hectare de grâu au ars în urma unuia dintre aceste incendii, relatează Zerkalo Nedeli.

Ruşii nu doar că ucid civili în Ucraina, ci distrug şi culturi agricole în timp ce lumea este ameninţată de o criză alimentară. La Nikolaev, 80 de hectare de grâu au fost mistuite într-un incendiu izbucnit marţi în urma unui atac al armatei ruse.

Potrivit Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă al Ucrainei, datorită intervenţiei prompte a pompierilor, s-a putut împiedica extinderea focului la alte 215 hectare de cereale.

Blocada şi furturile de cereale făcute de ruşi în Ucraina riscă să provoace o criză alimentară mondială.

„Este inimaginabil ca milioane de tone de grâu să stea blocate în Ucraina, când restul populaţiei mondiale suferă de foame. Aceasta este o adevărată crimă de război. Nu-mi pot imagina ca aceasta să dureze şi mai mult: aceasta va fi într-adevăr un lucru de care Rusia se va face vinovată”, a denunţat şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell.

„Rusia trebuie să înceteze să se joace cu foametea în lume”, a avertizat la rândul ei şefa diplomaţiei franceze, Catherine Colonna.

Ca de obicei, Moscova susţine că nu este de vină, ci inamicii ei, în acest caz Kievul şi Occidentul care i-a impus sancţiuni din cauza agresiunii sale militare.

Sancţiunile impuse de UE în urma invaziei din Ucraina „nu îi interzic Rusiei să exporte produse agricole şi seminţe, nici să le cumpere, cu condiţia ca persoanele sau entităţile sancţionate să nu fie implicate” în aceste operaţiuni, a precizat Borrell.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite