50 de kilograme de lingouri de aur au fost furate dintr-un avion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

50 de kilograme de lingouri de aur au fost furate joi de la societatea de transport de valori a companiei Brink, din cala unui avion care pleca de la Paris şi avea destinaţia Elveţia, potrivit declaraţiei date de o sursă care lucrează în acel aeroport.

Aurul a fost încărcat pe aeroportul din Roissy în buncărele unui avion al grupului aerian Air France care avea drept destinaţie Zurichul. Potrivit cursului la zi al aurului valoarea sa este estimată la 1,6 milioane de euro.

Potrivit informaţiilor prime de jurnaliştii AFP acest tip de transport este efectuat zilnic de acest tip de avion. Angajaţii companiei Brink rămân pe pistă până la plecarea aeronavei ceea ce indică faptul că „hoţii au beneficiat cu siguranţă de complicitatea” anumitor angajaţi din aeroport.

Anchetarea realizată de secţia de cercetări a jandarmeriei de transport aerian promite să fie una „complexă”, mai ales că furtul problematic a fost descoperit de cei de la Brink a doua zi, vineri, în Elveţia.

În plus faţă de transportarea obiectelor de valoare pe cale aeriană, compania Brink are 1.800 de agenţi de securitate care se ocupă cu inspecţia pasagerilor pe aeroporturi, precum şi controlarea bagajelor de mână şi a celor de cală.

Poliţia franceză a realizat vineri o captură de aproape 1,3 tone de cocaină pură transportată de un avion al Air France care venea din Caracas, Venezuela.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite