25 de militari ucraineni, răniţi într-un accident rutier în Letonia. Un soldat estonian a murit VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Douăzeci și cinci de soldați ucraineni și unul estonian au fost internați sâmbătă seara în spital după ce autobuzul lor s-a ciocnit de un camion în Letonia, a informat duminică postul public eston ERR, citat de Reuters.  

Condițiile meteo ar fi cauzat mai multe accidente pe aceiași autostradă Foto: Captură video
Condițiile meteo ar fi cauzat mai multe accidente pe aceiași autostradă Foto: Captură video

Autocarul, care fusese închiriat de armata estoniană, se deplasa sâmbătă de la Tallinn la Riga, pe autostrada Via Baltica, când a intrat în coliziune cu un camion. În urma imactului șoferul autocarului a murit, iar 25 de soldați ucraineni și unul estonian au fost transportați la spitalele din Riga, Vidzeme și Pärnu.

Potrivit sursei citate, trei dintre aceștia se aflau în stare gravă, însă militarul estonian internat se află în stare bună.

Din cauza accidentului, care a avut loc după ora șapte seara la Ainaž, în apropiere de granița cu Estonia, autostrada a fost închisă timp câteva ore, iar acolo au ajuns mai multe echipe de salvare, inclusiv șapte echipaje medicale estoniene.

Conform ERR, Autobuzul implicat în accident aparținea companiei estonoiene MK Autobuss.

Sursa citată nu menționeză de ce soldații ucraineni se aflau în Letonia.

Însă, sâmbătă au avut loc multiple accidente de circulație pe aceeași autostradă, deoarece zăpada și gheața au făcut drumul alunecos.

Într-un alt accident petrecut în jurul orei șase seara, pe același drum, la aproximativ 20 de kilometri de granița cu Estonia, lângă Svētciems, o persoană a fost rănită după ce un camion s-a ciocnit cu un autoturism BMW X5. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite