2010 – anul în care Uniunea Europeană a spus „NU” sărăciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nivelul Uniunii Europene, aproximativ 78 de milioane de oameni sunt expuşi fenomenului sărăciei, dintre care 19 milioane sunt copii.

Dar, 2010 este anul în care reprezentanţii UE au demarat o luptă împotriva riscului de sărăcie, începută prin Conferinţa de lansare a Anului European privind Combaterea Sărăciei şi Excluziunii Sociale.

Citeşte şi:
România, campioană în statisticile UE privind sărăcia

Mariana Nedelcu, secretar de stat în Ministerul Muncii, a reprezentat România la acest eveniment, organizat pe 21 ianuarie, la Madrid, sub preşedinţia Spaniei la Uniunea Europeană.

„Anul 2010 a apărut de la dorinţa comună a Uniunii Europene de a spune NU sărăciei şi de a respinge noţiunea de marginalizare. Este necesar să intensificăm acţiunile pentru reducerea incidenţei inacceptabile a acestui fenomen" a menţionat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso.

La nivelul statelor membre UE, aproximativ 78 de milioane de persoane sunt expuse riscului de sărăcie, dintre care 19 milioane sunt minori, indică datele statistice din raportul comun privind protecţia socială şi incluziunea socială pentru 2008.

Află care sunt grupurile vulnerabile afectate de sărăcie în Europa

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite