14 ani în spatele gratiilor: Pompier ucrainean condamnat pentru trădare în favoarea Rusiei

0
Publicat:

Un pompier ucrainean, suspectat de trădare, a fost condamnat la 14 ani de închisoare. Bărbatul s-ar fi alăturat forțelor ruse la începutul conflictului. 

Închisoare
Un pompier a fost condamnat pentru trădare, fiind acuzat că a sprijinit forțele ruse. Foto: Arhivă

Conform AFP, biroul procurorului regional a condamnat la 14 ani de închisoare un pompier ucrainean care a ajutat armata rusă. 

Un pompier din estul Ucrainei a fost pedepsit pentru că a ajutat armata rusă. Când rușii au cucerit orașul lui, el a decis să lucreze cu ei. Bărbatul a decis să nu urmeze ordinul de evacuare și a rămas în oraș chiar și după ce rușii au intrat. 

După ce a fost acuzat că a colaborat cu forțele ruse, pompierul a fost condamnat "14 ani de închisoare în contumacie", chiar dacă nu a fost prezent la proces. Când armata ucraineană a eliberat orașul Liman, în toamna lui 2022, el a fugit în zonele încă ocupate de ruși.

Potrivit acuzațiilor, pompierul s-a alăturat forțelor separatiste pro-ruse și a jurat credință acestora în timpul ocupației. El a fost implicat activ în acoperirea crimelor comise de ocupanți, ajutându-i să distrugă probele. 

Începând cu invazia rusă din februarie 2022, autoritățile ucrainene au deschis mii de dosare penale împotriva persoanelor suspectate de colaborare cu forțele ruse.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite