11 rachete ruse Iskander lansate asupra regiunii Kievului, doborâte de apărarea ucraineană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata ucraineană a doborât toate rachetele Iskander lansate luni dimineaţa asupra capitalei și regiunii Kiev, a anunțat comandantul-şef al armatei ucrainene Valeri Zalujnîi.

Sirenele aerienei au răsunat la Kiev luni dimineața FOTO EPA-EFE
Sirenele aerienei au răsunat la Kiev luni dimineața FOTO EPA-EFE

"În total, 11 de rachete de tip Iskander-M şi Iskander-K au fost lansate dinspre nord" asupra Kievului şi regiunii sale, a anunţat el pe Telegram. "Apărarea antiaeriană (ucraineană) a distrus toate ţintele", a adăugat Zalujnîi.

După atacurile cu zeci de rachete și drone din timpul nopții de duminică spre luni, în jur de 12 explozii au fost auzite luni dimineaţă în centrul Kievului, la scurt timp după activarea sirenelor de alertă aeriană, potrivit jurnaliştilor AFP citați de Agerpres.

Potrivit Unian, alerta aeriană a fost declanşată la puţin timp după ora locală 11:00 în Kiev şi în regiune. Locuitorii au fost îndemnaţi să stea în adăposturi.

"Explozii în oraş, în unele cartiere din centru", a transmis pe Telegram primarul Vitali Kliciko. 

„Apărarea antiaeriană este în acţiune", a anunțat administraţia militară a Kievului.

Moscova a vizat ținte militare în ultimul val de atacuri

La rândul său, Rusia a afirmat luni că a lovit în timpul nopţii de duminică spre luni "aerodromuri" în Ucraina şi a "distrus" toate ţintele. Anunțul a venit la câteva ore după ce Kievul a raportat că un sit militar din vestul ţării a fost lovit în ultimul valul de atacuri.

"Toate ţintele desemnate au fost distruse", a afirmat Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse într-un comunicat, însă fără a preciza locurile acestor lovituri. "Au fost lovite posturi de comandament, posturi radar, precum şi material aeronautic, instalaţii ce servesc la stocarea de arme şi muniţii ale forţelor armate ucrainene", a susţinut ministerul rus

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite