De ce a fost demontată camera de supraveghere de la mormântul unui fost cancelar german

0
0

O controversată cameră de supraveghere amplasată la mormântul fostului cancelar german Helmut Kohl a fost demontată de autorităţile oraşului Speyer din vestul ţării.

Mormânt Helmut Kohl. FOTO wunderkraeter.de
Mormânt Helmut Kohl. FOTO wunderkraeter.de

După înmormântarea lui Kohl, în 2017, un gard şi o cameră de supraveghere au fost instalate la faţa locului în încercarea de a preveni eventualele acte de vandalism, la dorinţa expresă a văduvei sale, Maike Kohl-Richter.

Oraşul şi dioceza au declarat că necesitatea acestor măsuri a fost de înţeles la momentul respectiv, dar nu mai sunt necesare.

„Diferitele eforturi pentru a găsi o soluţie amiabilă, precum şi cererea specifică adresată văduvei de a demonta ea însăşi camera au rămas, din păcate, fără răspuns în cele din urmă, astfel că oraşul a luat acum el însuşi măsuri”, a anunţat municipalitatea.

O evaluare a riscurilor de către Biroul Poliţiei Criminale de Stat (LKA), solicitată de oraş în vară, a ajuns la concluzia că nu există "constatări relevante pentru risc".

Prin urmare, camera nu mai era relevantă. La momentul respectiv, Kohl-Richter a declarat că a îndeplinit ultima dorinţă a soţului ei.

Știri Externe


Ultimele știri
Cele mai citite