Xi Jinping și-a ales destinația pentru prima călătorie oficială în străinătate de la începutul pandemiei de COVID-19

0
0

Președintele chinez Xi Jinping va efectua săptămâna viitoare prima sa călătorie oficială în străinătate de la începutul pandemiei de COVID-19. Destinația aleasă este Kazahstan.

Xi Jinping FOTO Getty Images
Xi Jinping FOTO Getty Images

De la începutul pandemiei de COVID-19, în iarna anului 2020, mai multe călătorii în străinătate au fost evocate în cazul lui Xi Jinping, printre care Coreea de Sud, în 2020, și Arabia Saudită, luna trecută.

Într-un final, liderul chinez a ales să se deplaseze pe 14 septembrie la Nur-Sultan, capitala Kazahstanului, unde va fi primit de președintele Kasîm-Jomart Tokaev.

Această vizită arată importanța acordată de diplomația chineză Asiei Centrale, traversată trenurile Noului drum al mătăsii, comentează RFI.

Este vorba de o regiune în care China intenționează să-și extindă influența, comentează pentru South China Morning Post Temur Umarov, specialist în Asia Centrală.

De altfel, din Kazahstan, Xi Jinping se va duce la Samarkand, în Uzbekistan, pentru a participa pe 15 și 16 septembrie la conferința Organizației pentru Cooperare de la Shanghai.

În Uzbekistan, Xi Jinping se va întâlni, printre alții, cu premierul indian Narendra Modi și omologii săi rus Vladimir Putin și turc Recep Tayyip Erdogan, notează RFI.

China


Ultimele știri
Cele mai citite