OMS: China se confruntă cu o perioadă „foarte grea”, după relaxarea restricțiilor COVID

0
Publicat:

China se confruntă cu o perioadă „foarte grea”, de când a decis să renunțe la politica sa „zero-COVID”, ca urmare a protestelor, fiind o provocare pentru sistemul sanitar, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează Reuters.

OMS:  China se confruntă cu o „o perioadă foarte grea și dificilă” FOTO Shutterstock
OMS: China se confruntă cu o „o perioadă foarte grea și dificilă” FOTO Shutterstock

Renunțatea bruscă a Beijingului la politica de toleranță zero COVID, o schimbare venită după ce furia față de cele mai dure restricții din lume a alimentat proteste de amploare, a stârnit acum îngrijorarea exprților că numărul infecțiilor ar putea crește.

Întrebată despre schimbările de politică, purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris, a declarat marți într-un briefing de presă la Geneva că China se confruntă cu o „o perioadă foarte grea și dificilă”.

Este întotdeauna foarte dificil pentru orice țară care iese dintr-o situaţie în care a avut controale foarte, foarte stricte”, a spus ea, adăugând că alte țări precum Australia au experimentat asta.

„Întotdeauna am spus: nu intrați în izolare prea ușor și prea repede pentru că este foarte, foarte greu să ieșiți.

Printre provocările cu care se confruntă acum China este să se poată aigura că populația este „vaccinată corespunzător” și pregătirea spitalelor atât pentru o potențială creștere a numărului cazurilor, cât și pentru o potențială aglomerație de persoane care ar putea fi infectate cu alte boli.

Sunt multe, multe lucruri pe care trebuie să le puneți în aplicare la nivel de comunitate, la nivel de spital, la nivel național, pentru a menține această tranziție”, a adăugat Harris.

Deși OMS se abține în general de la a comenta politicile individuale ale țărilor, și directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus în mai că politicile Chinei privind COVID nu sunt sustenabile.

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite