O femeie și-a îndesat șerpi vii în ciorapi și sutien, în încercarea de a-i duce în China. Ce au făcut ofițerii vamali

0
Publicat:

O femeie a fost prinsă în timp ce încerca să trasporte cinci șerpi vii în China. Ofițerii vamali au observat că trupul ei avea o formă ciudată.

Șerpii au fost confiscați de agenții vamali FOTO Arhivă
Șerpii au fost confiscați de agenții vamali FOTO Arhivă

Incidentul a avut loc pe 29 iunie, când ofițerii vamali au descoperit că o femeie și-a îndesat cinci șerpi în ciorapi și în sutien, potrivit unui raport al cotidianului din Hong Kong South China Morning Post. Presa chineză a citat o postare a contului oficial al Vămilor Chinei de pe WeChat, un popular aplicație de mesagerie din China.

Animalele de companie exotice, la mare căutare în China

Femeia, al cărei nume nu a fost specificat în postare, a fost găsită făcând contrabandă cu șerpi în portul Futian din Shenzhen. Shenzhen este un oraș din sud-estul Chinei, care se învecinează cu Hong Kong. Vameșii au confiscat șerpii și i-au predat autorităților, scrie Business Insider.

În postare, Vama Chinei a spus că toți cei cinci șerpi erau șerpi de porumb, care sunt originari din părțile de nord-estul și din centrul Statelor Unite ale Americii. Postarea nu a precizat nici dacă femeia a fost sancționată în vreun fel pentru fapta sa.

Începând cu anul 2017, aproximativ 1 milion de oameni din China dețineau animale de companie exotice, dar regulile sunt complicate când vine vorba de transportul unor astfel de animale. Transportul lor în și din China este supus inspecției de carantină de către autorități, în conformitate cu legile acestei țări.

Interesul în creștere al chinezilor pentru animalele de companie exotice înseamnă și că fermele de șerpi din țară sunt în plină expansiune. Deqing, un județ din estul Chinei, este faimos în întreaga lume pentru crescătoriile de șerpi. Are peste 100 de ferme de șerpi care aduc, împreună, venituri de aproximativ 12 milioane de dolari, în fiecare an, conform unei investigații din iulie 2018 a SCMP. Vama Chinei nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Insider.

ChinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite