Doi chinezi au murit în urma unei explozii într-o uzină chimică

0
Publicat:

Alți 34 de oameni au fost răniţi şi 12 sunt daţi dispăruţi în urma unei explozii produse duminică după-amiaza într-o uzină chimică din provincia Liaoning din nord-estul Chinei.

Explozie în China
Explozie în China

Incendiul care a urmat deflagraţiei este sub control, ultimele flăcări fiind stabilizate, a precizat televiziunea citată. În imaginile difuzate se vedeau un nor de fum negru şi focul arzând în uzină. Au intervenit peste 330 de pompieri, scrie Agerpres.

Accidentele industriale sunt frecvente în China, menţionează AFP; de multe ori, cauzele sunt legate de nerespectarea regulilor de securitate a muncii.

În decembrie anul trecut, 18 mineri au rămas blocaţi în subteran după o prăbuşire într-o mină de aur din regiunea Xinjiang din nord-vest. În noiembrie, 38 de oameni şi-au pierdut viaţa într-un incendiu dintr-o uzină din centrul ţării.

Unul din cele mai grave incidente de acest gen a avut loc în 2015 la Tianjin, în nord. O explozie uriaşă într-un depozit de produse chimice s-a soldat cu cel puţin 165 de morţi în oraşul-port aflat la 120 de km la sud-est de Beijing.

ChinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite