Chinezii, sfătuiți să nu atingă străinii pentru a evita răspândirea variolei maimuței, după confirmarea primului caz în țară

0
Publicat:

Un înalt oficial din domeniul sănătății din China i-a sfătuit pe oameni să evite contactul fizic cu străinii pentru a preveni o posibilă infecție cu variola maimuței. Vineri, țara a fost raportat primul caz cunoscut de infectare cu acest virus.

Un oficial chinez cere oamenilor să nu atingă străinii / Foto Arhivă
Un oficial chinez cere oamenilor să nu atingă străinii / Foto Arhivă

„Pentru a preveni posibila infecție cu variola maimuței și ca parte a stilului nostru de viață sănătos, este recomandat 1) să nu aveți contact direct piele pe piele cu străinii”, a postat Wu Zunyou, epidemiolog șef la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China, pe pagina sa oficială de Weibo.

Wu a cerut oamenilor să evite să atingă persoanele care au fost în străinătate în ultimele trei săptămâni, dar și toți „străinii”, scrie The Guardian.

„Este necesar și foarte important să se sporească supravegherea și prevenirea epidemiei de variola maimuțelor la nivel social”, a scris el.

Postarea sa a fost distribuită pe scară largă pe rețelele de socializare în weekend, dar secțiunea de comentarii de sub postarea sa inițială a fost dezactivată duminică.

Unii care au comentat capturile de ecran ale postării sale s-au întrebat de ce străinii din China, mulți dintre ei fiind rezidenți pe termen lung care nu au plecat din cauza lockdownurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, au fost considerați mai periculoși decât localnicii.

Wu nu a răspuns imediat unei cereri Reuters de a comenta acest aspect.

Orașul din sud-vestul Chinei, Chongqing, a înregistrat vineri o infecție de variola maimuței la o persoană sosită din străinătate, marcând prima infecție cunoscută de variola a maimuței din China continentală.

Riscul de transmitere este scăzut, deoarece persoana a carantinată la sosirea în Chongqing, a declarat comisia municipală de sănătate într-un comunicat. Toate persoanele apropiate au fost izolate și puse sub observație medicală.

Aproximativ 90 de țări în care variola maimuței nu este endemică au raportat focare pe care Organizația Mondială a Sănătății a declarat-o urgență sanitară globală. Sunt în prezent peste 60.000 de cazuri confirmate, iar unele țări non-endemice și-au raportat primele decese.

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite