China simulează atacuri împotriva navelor militare americane

0
0

China a demarat o serie de exerciții prin care simuleaze atacuri împotriva navelor militare americane cu scopul de a bloca răspunsul marinei americane în cazul declanșării unei invazii a Taiwanului, conform Reuters.

China ar efectua simulări de atac a navelor americane
China ar efectua simulări de atac a navelor americane

Informația a fost prezentată de către ministerul taiwanez al Apărării într-un raport cu privire la planurile militare ale guvernului de la Beijing, care a fost transmis Parlamentului.

„China face exerciții de luptă în care simulează atacuri asupra navelor militare americane care intră în zona primului lanț de insule”, arată raportul.

Navele Statelor Unite ale Americii navighează în mod regulat în Marea Chinei de Sud, ajungând chiar în apropiere de insulele stăpânite de chinezi, și strâmtoarea Taiwan

„China a amenințat în mod substanțial securitatea apărării“

„China a amenințat în mod substanțial securitatea apărării națiunii noastre și a pus în pericol pacea, securitatea și stabilitatea în zonele din apropierea strâmtorii Taiwan”, se arată în raport,

Exercițiile chineze s-au extins dincolo de primul lanț de insule, mișcarea având rolul, potrivit Taiwanului, de a împiedica țările străine să intervină într-un atac.

Intensificările acțiunilor Chinei în vederea atacării Taiwanului s-au înregistrat mai ales după ce Rusia a invadat Ucraina.

Conform raportului, China ar putea folosi forțe speciale sau agenți speciali pentru a „decapita” sistemele de comandă ale Taiwanului, având posibilitatea să lanseze și numeroase atacuri electronice pentru a perturba sistemele de comunicații și de comandă.

Tensiunile dintre China și Taiwan au crescut în ultima perioadă mai ales după vizita mai multor oficiali americani la Taipei, cum ar fi cea a președintei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi.

China


Ultimele știri
Cele mai citite