SUA interzic vânzarea cipurilor către China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite au cerut producătorilor Nvidia și AMD să oprească exporturile anumitor cipuri de înaltă performanță către China, scrie CNN.

Producție de cipuri. Foto Shutterstock
Producție de cipuri. Foto Shutterstock

Într-un dosar de reglementare, Nvidia a spus că oficialii americani au transmis că cerința se datorează unui risc potențial ca produsele lor să fie utilizate sau deturnate în scopuri militare. Restricțiile acoperă circuitele integrate Nvidia A100 și viitoarele H100, precum și orice sisteme care le includ. Mișcarea amenință afaceri în valoare de 400 de milioane de dolari pentru Nvidia, potrivit dosarului.

Acțiunile Nvidia au scăzut cu 6,6% la tranzacționarea după orele de program, miercuri, în timp ce acțiunile AMD au scăzut cu 3,7%. AMD, care are sediul în California, a declarat pentru CNN Business că a primit noi cerințe de la Departamentul de Comerț al SUA, care vor afecta livrările circuitelor sale integrate MI250 către China.

În prezent, nu credem că este un impact material asupra afacerii noastre”, au spus aceștia. Noile reguli reamintesc modul în care tensiunile dintre SUA și China rămân ridicate în privința afacerilor și tehnologiei. Noul mandat pentru producătorii de cipuri acoperă și interzicerea exporturilor către Rusia, au menționat Nvidia și AMD. Ambele companii au spus că în prezent nu vând niciun produs Rusiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite