Zodiile celor 12 apostoli ai lui Iisus şi trăsăturile de personalitate ale fiecăruia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii în astrologie creştină sunt de părere că nu întâmplător la naşterea Mântuitorului au fost prezenţi Cei Trei Magi, văzuţi ca preoţi şi astrologi.FOTO christianastrologers.com
Specialiştii în astrologie creştină sunt de părere că nu întâmplător la naşterea Mântuitorului au fost prezenţi Cei Trei Magi, văzuţi ca preoţi şi astrologi.FOTO christianastrologers.com

Astrologia şi spiritualitatea au fost strâns legate în vremurile de demult, ţinând cont că astrologia tradiţională este o formă de divinaţie bazată pe teoria poziţiei şi mişcărilor corpurilor cereşti în momentul naşterii, fapt care poate influenţa viaţa unei persoane. Unii astrologi consideră chiar că prezenţa celor Trei Magi la naşterea Mântuitorului nu este întâmplătoare, iar unul dintre ei a asociat cei 12 apostoli şi semnele zodiacale.

În timp ce unii astrologi evită apropierea de simbolistica religioasă şi astrologie, alţii, cum este şi astrologul american Tiara Starr, consideră că există o conexiune strânsă între cele două. Specialiştii în astrologie creştină sunt de părere că nu întâmplător la naşterea Mântuitorului au fost prezenţi Cei Trei Magi, văzuţi ca preoţi şi astrologi.

Pornind de la această legătură dintre astrologie şi religie, astroloaga Tiara Starr a descris personalitatea fiecăruia dintre cei 12 ucenici ai Mântuitorului, regăsind trăsături care corespund unui anumit semn zodiacal.

apostoli

Berbec  - Petru

Pătimaş, un lider înnăscut, personalitatea sa este caracteristică acesui semn zodiacal. De altfel, Petru, considerat fondatorul Bisericii Creştine, este văzut ca liderul bisericii de către catolici, iar toţi Papii de la Vatican sunt succesorii lui. După cum indică şi scrierile biblice, era o fire iute la mânie, foarte corect însă, fiind însărcinat să decidă cine poate trece şi cine nu de Porţile Raiului.

Taur - Simon Zilotul

Simon Zilotul făcea patre din comunitatea ziloţilor, un mic grup cunoscut pentru rezistenţa în faţă regimului impus de Imperiul Roman. Preocupat de bani şi de achiziţionarea de proprietăţi, Simon era recunoscut pentru că spunea întotdeauna ceea ce gândea. Dornic de avuţii, considera că nu este corect să-şi plătească dările către stăpânire şi cântărea extrem de bine riscurile înainte de a lua o decizie.

Gemeni – Iacob al lui Alfeu

Era un orator talentat, care a devenit predicator la biserica din Ierusalim. Nativii din zodia Gemeni sunt cunoscuţi pentru latura lor duală, iar Iacob era o fire extrem de orgolioasă, încadrându-se în acestă categorie.

Rac -  Andrei

Andrei era fratele lui Petru, o fire destul de singuratică,  pentru care familia era mai presus de orice, fiind dependent de rudele sale. Loialitatea specifică Racilor s-a evidenţiat şi în cazul său, fiind şi de o sensibilitate aparte, gata să empatizeze cu cei aflaţi la ananghie. 

Leu – Ioan

Ioan a scris multe dintre cărţile Noului Testament şi este văzut, de asemenea, ca un  lider al Bisericii Creştine. Astrologii i-au interpretat personalitatea şi pe baza scrierilor sale ca fiind laudativă, pe alocuri plină de emfază, ca orice Leu iubind să se afle în centrul atenţiei.

Fecioară – Filip

Era o persoană meditativă, analitică şi foarte atentă la detalii, care încerca mereu să afle cât mai multe despre ceea ce se întâmpla înainte de a lua o hotărâre. De altfel, Sfântul Filip, după Cina cea de Taină, a îndrăznit să-L întrebe pe Domnul, despre taina cea mare a dumnezeirii, când L-a rugat să le arate pe Tatăl, zicând: ”Doamne, arată nouă pe Tatăl şi destul ne este nouă.”

Balanţă – Bartolomeu

Sfântul Bartolomeu, cunoscut drept Natanael, avea o caracteristică principală a acestei zodii, şi anume simţul umorului, ceea ce-l făcea un bun comunicator. Ştia să-şi aleagă cuvintele potrivite, fiind considerat unul dintre cei mai convingători apostoli.

Scorpion – Toma

Toma Necredinciosul avea o fire suspicioasă, fiind cel care nu a crezut în Învierea lui Iisus pentru că nu luase parte la acel moment şi nu văzuse totul cu ochii lui. La fel ca orice nativ din Scorpion, atunci când primeşte dovezile de care are nevoie, credinţa sa este de neclintit şi cu greu poate fi făcut să se abată de la calea aleasă.

Săgetător– Iacob al lui Zevedeu

Iacob, fiul lui Zevedeu, a fost un alt lider al Bisericii, alături de Petru şi de Ioan. Intuitiv, erudit şi neclintit în credinţele sale, este primul executat dintre cei 12 martiri, la ordinele lui Irod Agrippa, din cauza convingerilor sale religioase.

Capricorn – Matei

Matei colecta taxele şi a avut funcţie politică în guvernul Imperiului Roman. Avea respect faţă de autoritate, fiind o persoană mândră, care mucea din greu pentru a se achita de îndatoriri. Organizat şi cu picioarele pe pământ, Matei, la fel ca cei mai mulţi nativi din Capricorn nu se mulţumea niciodată cu ceea ce facea, considerând că întotdeauna era loc de mai bine, conform astrologului Tiara Starr. 

Vărsător – Iuda Tadeu

Iuda avea o personalitate specifică pentru nativii născuţi în zodia Vărsătorului, aflându-se constant sub semnul incertitudinii şi curiozităţii. Este, de altfel, discipolul care l-a întrebat pe Iisus, la Cina cea de Taină, ce li se va arăta numai lor şi nu şi restului lumii.

Peşti – Iuda Iscarioteanul

La fel cum nativii acestei zodii fac adesea alegeri pe care ajung să le regrete, pentru 30 de arginţi, Iuda l-a trădat pe Iisus Hristos. Peştii se văd adesea puşi în situaţii foarte dificile, din care au impresia că pot scăpa numai dacă recurg la gesturi extreme.

.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite