VIDEO Un alt fel de desert: îngheţata preparată din lapte matern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Yorkshire, Marea Britanie, adoră să alăpteze, aşa că a acceptat să-şi transforme laptele în îngheţată. Victoria Hiley (35 de ani) şi-a oferit laptele matern unui magazin londonez specializat în îngheţată, The Icecreamists, după ce a văzut un anunţ pe internet.

La Londra a fost lansată o îngheţată din lapte de mamă, „organică şi naturală", după cum afirmă producătorii. O porţie, servită
într-un pahar de Martini de cei de la magazinul The Icecreamists, costă aproximativ 20 de euro.

Potrivit Reuters, reţeta îngheţatei, numită „Baby Gaga" în onoarea celebrei cântăreţe Lady Gaga, conţine un amestec de lapte de mamă, beţişoare de vanilie Madagascar şi coajă de lămâie. Pentru a se asigura de calitatea laptelui, mămicile furnizoare trebuie să facă aceleaşi teste pe care le fac donatorii de sânge. Pentru 283 de grame - echivalentul unei uncii -, mămicile primesc în jur de 22 de euro.

Promovarea alăptatului

Deşi această idee le stârneşte unora repulsie, proprietarul magazinului The Icecreamists, Matt O'Connor, este chiar mândru de ea, declarând pentru BBC că este un produs organic şi în totalitate natural.

„Unii, când aud că e din lapte matern, nici nu vor să o încerce. Eu am mâncat o porţie chiar astăzi-dimineaţă şi mă simt minunat. Laptele matern este foarte bun pentru copiii noştri, dar şi pentru îngheţată", a spus acesta, adăugând că a primit solicitări şi din partea altor mame pentru a face astfel de „donaţii". Pe lângă acest nou produs, la magazinul său pot fi găsite şi alte peste o duzină de noi sortimente deosebite de îngheţată.

Victoria Hiley, prima furnizoare de lapte matern, lucrează cu femeile care au probleme cu alăptatul. Ea crede că, dacă femeile ar încerca să vadă cât de gustos este laptele matern, ar fi mult mai doritoare să-şi alăpteze copiii. „Ce poate fi mai natural într-o îngheţată decât laptele proaspăt de la mamă? Am încercat şi eu produsul, e foarte bun, chiar ţi se topeşte în gură", a declarat ea, citată de Reuters.

"Ce poate fi mai natural într-o îngheţată decât laptele proaspăt de la mamă? Am încercat şi eu produsul, e foarte bun, chiar ţi se topeşte în gură."
Victoria Hiley
furnizoare de lapte matern

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite