VIDEO Ultimul joc din seria „Star Wars“ încalcă drepturile femeilor. Jucătorii au la dispoziţie sclave

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abia lansat pe piaţa mondială a jocurilor, „Star Wars: The Old Republic" a provocat deja primul scandal, în momentul când jucătorii au descoperit o opţiune scandaloasă: jucătorii au la dispoziţie opţiunea de a avea o sclavă de sex feminin pe care o pot silui după bunul plac.

Personajul feminin se numeşte Vette şi este disponibilă doar pentru jucătorii care aleg să fie Sith, adică cei care reprezintă forţele răului. Ea are un colier electric pe care utilizatorii aleg să-l activeze sau nu, pentru a-şi asigura fidelitatea sclavei. Vette este descrisă ca „Sclavă, căutătoare de comori şi Supravieţuitoare", scrie presa britanică.

Jucătorii aleg dacă să-şi trateze sclava cu duritate sau nu. Ea poate fi fidelizată şi cu ajutorul vorbelor bune, dar majoritatea utilizatorilor aleg să folosească măsurile dure. Îi activează colierul şi o supun la chinuri virtuale. Astfel, pe ecran apar opţiunile pentru a „ţine sclava liniştită" şi „Supune-te oricărei comenzi!".

Chiar şi după ce a fost siluită vreme de ore întregi, Vette răspunde la fel de umil în faţa stăpânuluui Sith.

Sclavă dăruită de maestrul Sith

Unul din utilizatorii jocului a declarat că nu a activat niciodată opţiunea umană, ci doar pe cea în care femeia îi devine sclav, menţionând că a forţat-o chiar să se uite la o scenă de sex între personajul lui şi un adversar de sex feminin.

„Vette este sclava personajului meu, dăruită de către maestrul întunecat", a spus utilizatorul pe blogul Kotaku. „O torturez, mă joc cu ea. O umilesc în faţa tuturor", a mai spus jucătorul.

Până acum, organizaţiile pentru drepturile femeilor nu au reacţionat, dar chiar dacă vorbim despre un joc de ficţiune, comportamentul jucătorilor şi opţiunile puse la dispoziţia lor vor crea mare vâlvă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite