VIDEO Operaţia estetică prin care îţi poţi schimba culoarea ochilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intervenţia durează cam 15 minute pentru fiecare ochi şi necesită anestezie locală FOTO Captura YouTube
Intervenţia durează cam 15 minute pentru fiecare ochi şi necesită anestezie locală FOTO Captura YouTube

Implant de iris artificial se numeşte intervenţia care câştigă din ce în ce mai multă popularitate în rândul persoanelor nemulţumite de nuanţa ochilor. Tehnica a fost folosită iniţial pentru corectarea unor probleme oculare, dar interesul clienţilor a transformat-o şi într-o procedură de înfrumuseţare

Doctorul american Kenneth Rosenthal, de la Island Eye Surgicentre, o clinică medicală din New York, este cel care a lansat tehnica, intervenţie care presupune realizarea unei incizii de 2,8 mm în cornee şi introducerea unui implant sub forma unui disc foarte subţire de silicon, în nuanţa dorită de pacient.

Procedura durează cam 15 minute pentru fiecare ochi, necesită anestezie locală şi este considerată sigură, deşi unii pacienţi pot acuza anumite complicaţii, precum inflamaţii ale ochiului sau sensibilitate la lumină, relatează Daily Mail. Totuşi, în cazul în care pacienţii dezvoltă probleme postoperatorii, operaţia este reversibilă, asigură medicii.

După realizarea intervenţiei, pacienţii pot pleca acasă în aceeaşi zi, dar vor avea nevoie de câteva luni pentru a se recupera complet. Astfel, timp de câteva zile nu trebuie să ridice greutăţi sau să conducă autovehicule şi trei luni li se interzice înotul.

Dincolo de utilitatea sa pur estetică, intervenţia s-a dovedit eficientă şi pentru redarea vederii. Este cazul unui tânăr de 17 ani, Nathaniel Schull, care se născuse cu aniridie congenitală, adică absenţa irisului din componenţa ochiului. Acesta şi-a recăpătat vederea complet după ce, în anul 2011, i s-a făcut implant de iris artificial.

Citiţi şi: 

Oamenii vor avea în câţiva ani vedere de vultur. Au fost create lentilele de contact care măresc de trei ori o imagine

Ce trebuie să ştii dacă porţi lentile de contact

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite