VIDEO Minune sau iluzionism? Un călugăr budist meditează liniştit în ulei încins

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul stă foarte calm în uleiul care pare fierbinte FOTO: Captură video YouTube
Bărbatul stă foarte calm în uleiul care pare fierbinte FOTO: Captură video YouTube

Un călugăr budist a uimit lumea întreagă după ce a reuşit să mediteze într-un vas mare cu ulei încins. Bărbatul şi-a păstrat calmul în ciuda faptului că vasul era încălzit în permanenţă la o flacără.

Un călugăr din provincia thailandeză Nong Bua Lamphu a oferit un spectacol impresionant în faţa a zeci de curioşi. Acesta a meditat într-un vas mare cu ulei fierbinte, încălzit la o flacără aflată sub el.

Singura protecţie a călugărului ar fi un pat de iarbă aşezat pe fundul vasului în care stă, pentru a nu intra în contact direct cu metalul. Privitorii au filmat momentul şi au distribuit videoclipul pe reţelele de socializare, unde utilizatorii au încercat să-şi explice cum reuşeşte călugărul să nu ţipe în agonie.

Călugărul thailandez îşi transmite puterile magice mai departe atingând diverse obiecte pe care le primeşte de la adepţi. Aceştia cred cu tărie că bărbatul le poate transforma printr-o simplă atingere în amulete cu puteri speciale. Aceste obiecte sunt vândute apoi localnicilor, în diverse temple de rugăciune.

Scepticii nu au întârziat să apară, iar unul dintre ei, profesorul de ştiinţe Jessada Denduangboripant, de la Universitatea Chulalongkorn, este convins că acesta nu poate fi decât un truc. „Uleiul nu pare să fiarbă, iar tigaia arată ciudat. Este posibil ca ea să aibă pereţi dubli care să ţină căldura departe. Singurul mod de a dovedi că uleiul fierbe este să-i măsori temperatura în timp ce călugărul stă în el“, crede profesorul.

El spune că există mai multe moduri prin care poţi realiza această iluzie şi chiar a susţinut în 2012 o prezentare unde părea că atinge fără probleme uleiul încins. Trucul este să torni puţină apă în vas înainte de a adăuga uleiul. Apa absoarbe căldura, iar uleiul nu va putea fierbe.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite